9 Ocak 2013 Çarşamba

gen savaşı..

Bir oğlum oldu..Erkek yapısı diye birşey var incelikten uzak,hassasiyet desen kelimenin tam açıklamasını veremeyecek..Malum babamızda pek duygu içerikli bir bey değil. Hep isyan ederiz düşüncesizliklerinden eşlerimizin yada sevgilililerimizin yada cinsiyeti erkek olan hayatımızdaki kişilerin :)
Anne karnında başlattım klasik müzik dinletmeye,hem sakin olur dediler,o konuda pek verim alamadım gerçi ama duygusallıkta umudum var halen.

Tango müzikleri,solo pianolar ve chopin dinliyoruz oğlumla.Çiçekleri gösteriyorum cici oğlum diyorum.Büyüdükçe farkında olmayı,saçımı kestirdiğimde,yeni bir bluz giydiğimde tepki vermeyi,kırıldığı birşeyi öfkelenmeden söylemeyi öğretebilmeyi hedefliyorum.

Bir genç kızın hayatında iyi biri,beni de çok seviyor ama "öküz" işte napalım denen biri olmasın diye okuyorum araştırıyorum uyguluyorum :) Anlamaya başladıkça süprizler yapmayı öğreteceğim en çok hayatında bir kere bi süpriz yapamayan babasına inat.Kadın ruhundan anlayan bir erkek olacak benim oğlum.Ağladığında partnerine "off şimdi ağlayacak ne var ya?" demeyecek,kadın hassasiyetini kavrayabilecek çözüm odaklı bir adam olacak.. Tabi bunlar benim umutlarım,ağaç yaşken eğilirmiş,şansımı deneyeceğim:)

2 yorum:

  1. canııımmmmm :) hatırlıyor musun bilmem ama ilk doğduğu gün seni tebrik ettikten sonra tekrar arayıp, ''yani şimdi başak burcu mu?'' diye şaşırmıştım :)kendimdeki başaktan biliyorum, hassas, duygulu hatta o kadar ki benden daha duygusal,daha romantik ;) veee tabiki titiz....
    bebişin bir başak erkeği olduğu için şanslısın =) umarım bu durumu verdiğin öğretilerle istediğin gibi yoğurursun :) :*

    YanıtlaSil
  2. nasıl da düzen hastasılar dimi? burcunun da yardımıyla hamurumu yoğuracağım inşallah :)

    YanıtlaSil